Cemal Bekle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Roman açılımı kapsamında her kese nasip olmayacak bir şekilde 4. Sefer Ak Parti listelerinden aday gösterilip seçildi. Bu süreci kısaca aktarmam gerekirse ilk adım olarak 2011 yılında 8. Sırada İzmir Milletvekili adayı oldu. Sonrasın da sırası ile 2015 yılında 7 Haziran da 7. Sıra ve yine 2015 yılında 1 Kasım seçimlerinde 5. Sıradan aday oldu. En sonunda da hepinizin malumu 24 Haziran seçimlerinde kendisine 4. Sıradan Ak partinin İzmir listesinde yer buldu ve Uzun yıllardır verdiği emeğin karşılığı olarak Ak Parti İzmir Milletvekili oldu.
Peki, bu Cemal Bekle kimdir nasıl bir insandır derseniz? Cemal Bekle tam bir Roman çocuğu, İkileşmelikte doğup büyümüş ve o mahallerden hiç bağını koparmamış bir insan. Sadece seçim zamanı Roman Mahallerine girmediğini her zaman bu mahallelerin içinde olduğunu Kendisi ile Roman mahallelerine girenler çok iyi bilirler. O bir Mahalleli ve O mahalle halkından biri.
Cemal Bekle doğup büyüdüğü dez avantajlı Roman mahallelerinde, o mahalle halkının sosyal sıkıntılarına yakinen tanık olmuş. Tanık olduğu dramlar, facialar ile yoğrulmuş ve Sokak üniversitesini bitirmiş sonrasında da yaşadıklarından etkilenip Roman Vatandaşlara hizmet edebilmek adına Sakarya üniversitenin Sosyoloji bölümüne başlamış ve bu fakülteden mezun olmuş sosyoloji uzmanıdır. Kendi tabirimle tanımlamam gerekirse “Hem Alaylı Hem de mektepli Sosyologdur”. Ayrıca ana dili gibi bildiği İngilizce ve İtalyancası ile, Roman toplumunun aydın siması Hürmet gösterilen hatırı sayılır Bilge insanıdır.
Ayrıca Cemal Bekle, İzmir Milletvekili olarak Roman kimliği ile sadece roman Vatandaşların değil tüm İzmirlilerin ve Ak Partililerin vekilidir. Peki, nereden böyle bir kanıya vardın derseniz? Her şeyden evvel Cemal Bekle bir İzmirlidir. Aile büyükleri birçok İzmirli gibi Selanikten ve Giritten İzmir’e göç etmiştir. Ak Partide ise mahalle başkanlığından başlayarak, Ak Parti teşkilatlarında hemen hemen her kademesinde görev almış İlçe ve İl yöneticilikleri yapmış bir isimdir. Tabandan gelmesi hasebi ile de İzmir teşkilatlarında çok seviliyor, gerçekten karşılığı olan bir isim. Ayrıca İnsani yönünü ortaya çıkaran sosyal yardımlaşma anlamında bundan evvel gösterdiği başarılı çalışmalar ve mensup olduğu Stk lar aracılığı ile de İzmir’e katkıları kendisinin bir diğer güzel yönünü ortaya çıkarmaktadır.
Son olarak Cemal Bekle artık Beklemeyecek, ezberleri bozacak, Çözüm bulma konusundaki üstün becerileri ve tarzı ile İzmirliler ve tüm Türkiye de ki Roman vatandaşlara umut olacak ve farkını ortaya koyacaktır.
Bu vesile ile yıllardır Dava arkadaşım ve ağabeyim olan İzmir Milletvekili Sayın Cemal Bekle Bey Efendiyi gayretli çalışmaları sonucunda bu gün geldiği noktadan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.
Bünyamin ERTEKİN
b-ertek@hotmail.com
Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!