Düzce genelinde mahalle aralarında kaldırımların araçlar tarafından otopark olarak kullanılması, yayaların güvenliğini tehlikeye atıyor.

Mudanya ve Nilüfer'den Anıtkabir'e anlamlı ziyaret... Sevgi engel tanımadı
Mudanya ve Nilüfer'den Anıtkabir'e anlamlı ziyaret... Sevgi engel tanımadı
İçeriği Görüntüle

Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA) - Özellikle bebek arabası kullanan vatandaşlar, öğrenciler ve diğer yayalar, kaldırımlara park edilen araçlar nedeniyle yollarına devam edebilmek için taşıt trafiğinin aktığı yola inmek zorunda kalıyor.

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, yayaların güvenli şekilde yürüyebilmesi için kaldırımların araç parkından arındırılması gerektiğini belirtti.

Yetkililere önlem alınması çağrısında bulunan vatandaşlar, 'Bir otomobilin bir öğrenciye ya da yayaya çarpması mı gerekiyor? Bir kaza yaşanmadan gerekli tedbirler alınmalı.' ifadeleriyle yaşadıkları soruna dikkat çekti.

Mahalle sakinleri, olası kazaların önüne geçilmesi ve yayaların güvenliğinin sağlanması için yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: RSS