Sapanca'da gençlerin yeni merkezi yükseldi
Sapanca'da gençlerin yeni merkezi yükseldi
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Ekim Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren Muğla ve Aydın genelinde, Antalya'nın ise 7 ilçesinde kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmeleri doğrultusunda Ege ve Akdeniz bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

26 Ekim Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren Muğla ve Aydın illeri ile Antalya'nın Elmalı, Finike, Kaş, Korkuteli, Kumluca, Demre ve Kemer ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

SEL, HEYELAN VE HORTUM RİSKİNE DİKKAT

Yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu, kuvvetli rüzgâr ve hortum gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.

Yetkililer, vatandaşların ani su baskınlarına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle yağış anında riskli bölgelerden uzak durulması ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem taşıyor.

Kaynak: RSS